Інфекційне відділення райлікарні в Чернівецькій області отримає ще два кисневі концентратори

03 Липня 2020

Фото: Олександр Білоус

Кельменецька центральна районна лікарня, що в Чернівецькій області, 16 червня замовила два кисневих концентратори ОХ-10А за 80 тис. грн. Вони дозволяють подавати кисень у тих випадках, коли немає відповідних балонів або спеціальної центральної подачі. Обладнання призначене для лікування хвороб дихальної системи.

Товар поставить ТОВ «Інкос лайн» протягом 20 днів після отримання заявки від замовника. Згідно з угодою, один кисневий концентратор ОX-10А коштує 40 тис. грн.

Хоча Кельменецька центральна районна лікарня визначена для прийому хворих на коронавірус, інфекційне відділення в закладі ще до початку квітня було занедбане. Як повідомила «Шпальта», медики відновили його за вісім днів, однак тут не передбачено подачі кисню для тяжкохворих пацієнтів. Їх планували переводити у відділення інтенсивної терапії, розташоване в іншому корпусі лікарні. Однак керівництво сподівалося на кисневе обладнання.

«Нам потрібний кисневий концентратор, він міг би допомогти хворим у разі необхідності кисневої потреби. Але наразі це питання важко вирішити», − зазначила у квітневому репортажі «Шпальти» медична директорка лікарні Галина Макаренко.

Вже через місяць, 7 травня, Кельменецька центральна районна лікарня замовила перший кисневий концентратор OLV-10 за 47 тис. грн. Теперішнє замовлення є вже другим для медиків.

Компанія «Інкос Лайн», яка постачатиме два концентратори OX-10A лікарні, зареєстрована 2014 року в Києві. Її власниками є кияни Микола Назаровець та Анна Назаровець. До березня 2020 року фірма в основному продавала запчастини та техніку.

Протягом 2019-2020 років компанія отримала замовлень на 97 млн грн, зокрема 485 тис. грн – у Чернівецькій області, включно з поточною угодою.

Нагадаємо, станом на 2 липня Чернівецька область входить в трійку регіонів з найбільшою кількістю хворих на коронавірус – тут підтверджено 4 894 заражень. При цьому всього 32 людей, це найменше в області, заразилося в Кельменецькому районі. Інфекційне відділення центральної районної лікарні розраховане на дев’ять місць: сім дорослих та два дитячі.

Підготували за підтримки МФ Відродження