Діагностичний центр на Закарпатті вдвічі переплатить за респіратори підприємиці з Львівської області

03 Червня 2020

Фото: Костянтин Черкай

Закарпатський обласний фтизіопульмонологічний лікувально-діагностичний центр 29 травня підписав договір на придбання респіраторів із приватною підприємицею Юлією Дудою на 196 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За контрактом діагностичний центр замовив 1,5 тисячі респіраторів із клапаном, моделі «Мікрон» та з рівнем захисту FFP3. Вони коштуватимуть по 131 грн/шт. Така ціна є значно вищою, ніж на ринку і на аналогічних тендерах.

Наприклад, у мережі респіратори із рівнем захисту FFP3 продають в середньому по 75 грн, що майже вдвічі дешевше, ніж на цій закупівлі.

Інші держустанови купують такі ж респіратори ще дешевше. Респіратори «Мікрон» 1 червня замовляла Костопільська лікарня (Рівненська область). Там їх ціна дорівнювала 77 грн/шт.

Ще дешевше вони обійдуться  Любарській лікарні (Житомирська область) та Миколаївській ТЕЦ. Аналогічний товар там придбають відповідно по 53 та 57 гривень за штуку.

Юлія Дуда зареєстрована у селі Соколя (Львівська область) із початку 2020 отримала 16 держзамовлень на 760 тис. грн. Серед них усі контракти із медичними закладами Закарпаття, п’ять з яких із фтизіопульмонологічним лікувально-діагностичним центром.

Нагадаємо, нещодавно дорогі респіратори також придбали у Сокальській центральній районній лікарні. Тут купили 129 респіраторів з рівнем захисту FFP3 за ціною 120 грн за одиницю.

Натомість, Львівський обласний лабораторний центр 26 травня розірвав договір із ТОВ «Бравіс-КР» на закупівлю респіраторів, які  продавали втричі дорожче, ніж на ринку.  Після підписання договору «Наші гроші. Львів» з’ясували, що вартість одного респіратора становила б 335 грн за штуку, що є значно дорожче, ніж на ринку та інших тендерах.

Підготували за підтримки МФ Відродження