Антимонопольний комітет оштрафував на чверть мільйона компанії, які розіграли торги від державних аудиторів

28 Травня 2020

Львівське територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало ТОВ «Компанія Техно-Дизайн» і ПП «Техно-Альянс» за спотворення результатів торгів на загальну суму 248 тис. грн. Окрім штрафу, рішення АМКУ, яке було опубліковане 14 травня, передбачає заборону участі у відкритих торгах протягом 3 років.

Нагадаємо, що про змову на торгах цих учасників «Наші гроші. Львів» написали ще у квітні 2019 року. Тоді дві фірми змагались за ремонт приміщень Західного офісу Державної аудиторської служби. Після чого «Центр громадського моніторингу та досліджень» направив скаргу до АМКУ, який підтвердив порушення та оштрафував компанії.

У публікації також зазначали, що «Компанія Техно -Альянс» завантажила лише незначну частину документів. Обидві фірми на час проведення тендеру вели діяльність в одному будинку за адресою м. Львів, вул. Угорська, 14. Хоча «Техно- Альянс» зареєстрована на вулиці Кам’янецькій.

Крім того, власник «Компанія Техно -Альянс» – Андрій Паленга входить до числа засновників обслуговуючого кооперативу «Альянс-10»  разом з Галиною Суховолець, яка на той час володіла 50% «Техно-Дизайну», а зараз стала одноосібним власником.

Всього компанії перетинались на торгах 5 разів і Антимонопольний комітет виявив узгоджені дії фірм на ще трьох торгах у 2017-2018 роках, зокрема на тендері з ремонту гуртожитку медичного університету, та двічі на торгах із ремонту приміщення для ЛКП «Центр розвитку туризму» (один із тендерів відмінили).

Окрім штрафу, рішення АМКУ передбачає заборону участі у відкритих торгах протягом 3 років.