Після публікації «Наші гроші. Львів» дорожники з ЛОДА розірвали 2-мільйонний договір

20 Грудня 2019

Департамент дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської обласної державної адміністрації 18 грудня розірвав договір з ПП «Єврошлях-ІВ» на експлуатаційне утримання дороги Турка – Східниця. Загальна вартість договору становила 2,3 млн грн.

Причиною розірвання договору стала публікація «Наші гроші. Львів» про перебування цієї компанії в «чорному списку» Антимонопольного комітету. Включення до цього списку означає, що компанія порушила закон «Про захист економічної конкуренції», і протягом наступних трьох років не може стати переможцем відкритих торгів.

Адміністративна колегія Львівського тервідділення АМКУ ще 25 липня визнала винними ПП «Єврошлях-ІВ» і ТОВ «Будтранс-ІВ» в узгоджених діях на торгах з реконструкції школи в селі Нежухів Стрийського району. Змовники мали однаковий контактний номер телефону, а звітність подаківцям подавали з однієї IP-адреси. Крім того, директором обох компаній була одна особа Іван Кондрат.

На обидві компанії наклали штраф майже 70 тис. грн та визнали порушниками закону «Про захист економічної конкуренції». Однак у закупівлі від департаменту дорожнього господарства керівництво фірми «Єврошлях-ІВ» зазначило, що не є порушником, тобто подало неправдиві відомості, а члени тендерного комітету це не перевірили.

«Наші гроші. Львів» 13 грудня опублікували матеріал, де зазначили, укладати договір з цією компанією незаконно. Юристи проекту «Тисни» (Bihus.info) надіслали звернення до замовника, в якому вказали на порушення, а 18 грудня Департамент дорожнього господарства ЛОДА розірвав угоду.  Щоправда, підрядникові оплатили понад 1 млн грн із 2,3.