Харківські фірми зі спільним обладнанням та телефоном «розпиляли» майже мільйон гривень на торгах «Львівводоканалу»

23 Вересня 2019

Львівське комунальне підприємство «Львівводоканал» 17 вересня підписало договір з ТОВ «Дортехінвест» на переміщення та планування грунту за 970 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, фірма отримає 19 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 18 тис. грн. Роботи завершать до кінця цього року.

На торгах єдиним конкурентом «Дортехінвесту» була фірма зі схожою назвою – ТОВ «Спец-техінвест». Під час аукціону учасники не знижували своїх пропозицій, однак ціна переможця була на 5 тис. грн дешевшою.

Обидва учасники користуються однаковою технікою. Про це свідчать їхні довідки про матеріально-технічну базу, в яких збігаються реєстраційні номери обладнання. Також конкурентів об’єднує спільний номер телефону – 0993103715. Його «Спец-техінвест» вказує як контактний в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, а «Дортехінвест» − в своїх тендерних документах. Крім того, частина довідок конкурентів містить однаковий дефект друку або сканування.

Учасники зустрічаються на торгах вперше. До цього часу жодна фірма не брала участі в закупівлях.

Обидві компанії зареєстровані в Харкові. Фірма «Дортехінвест» власниці Наталії Приходько створена 2017 року, а «Спец-техінвест», де засновницею є Вікторія Костенко, − 2018 року. Костенко також одружена з депутатом Харківської обласної ради Віктором Костенком.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії