Підприємець «розпиляв» зі своїм виконробом третину мільйона на ремонт будинку в Личаківському районі

19 Липня 2019

Личаківська районна адміністрація 17 липня підписала договір з 26-річним підприємцем Василем Новосадом на поточний ремонт покрівлі житлового будинку на вул. Медової Печери за 348 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

На торгах єдиним конкурентом переможця був підприємець Олег Фітьо. Під час аукціону учасники не змагалися між собою, однак пропозиція Василя Новосада була на майже 52 тис. грн дешевшою.

Обидва учасники у своїх довідках про працівників на попередніх торгах зазначили однакових робітників. Крім того, у попередніх довідках про працівників підприємець Василь Новосад вказував Олега Фітьо як свого виконроба.

Також учасники однаково оформили прізвище, ім’я та по-батькові в шапці документів. Підприємець Олег Фітьо не надав усіх довідок, яких вимагав замовник.

Конкуренти зустрічаються на торгах вже вчетверте. Кожного разу учасники не знижують своїх пропозицій, а виграє тендер підприємець Новосад.

Василь Новосад веде свою підприємницьку діяльність з 2015 року, а Олег Фітьо – з 2016 року. Обидва зареєстровані у Львові. Протягом 2018-2019 років Новосад отримав замовлень на 2,2 млн грн, а Фітьо – жодного підряду.

Згідно з поточною угодою, підприємець Новосад повинен відремонтувати покрівлю будинку №17 на вул. Медової Печери. При цьому він отримає 5 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 64 тис. грн. Роботи завершать до кінця листопада 2019 року.