Розвадівські освітяни придбали рекордно дорогі меблі

18 Липня 2019

Центр фінансово-господарського та навчально-методичного забезпечення закладів освіти і культури Розвадівської сільради за результатами відкритих торгів підписав договір на закупівлю шкільних меблів. Переможцем тендеру стало приватне підприємство «Дизайн-МК», а сума контракту становить 449 тис. грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Згідно з договором, придбали 105 комплектів парт для Нової української школи (одномісна парта і стілець), 16 шаф, магнітно-маркерні та магнітно- крейдові дошки, а також 40 двомісних парт. Варто зазначити, що вартість деяких меблів є суттєво дорожчою, ніж у аналогічних закупівлях в регіоні. До прикладу, одномісної парта та стілець для розвадівських учнів коштуватимуть 2100 грн. Це найвища вартість такого комплекту у Львівській області. Найдорожча раніше зафіксована аналогічна закупівля була у червні у Миколаївського відділу освіти – тоді комплект коштував 1680 грн. А середня вартість комплекту станом на початок жовтня 2018-го, коли відбулось більшість закупівель меблів для Нової української школи в області становила 1212 грн.

Також центр забезпечення замовив двомісних парт – по 2450 грн за штуку. У мережі двомісні парти продають по 1-1,5 тис. грн, а два дні тому львівський ліцей №46 купував такий товар за 1150 грн за одиницю.

Приватне підприємство «Дизайн-МК» у складі документації надало сертифікати якості від виробника приватного підприємства «Геліка». Ця компанія фігурує у статті НГ. Львів «Розділити шкільну лаву» про закупівлю меблів. Приватне підприємство «Геліка» здає в оренду виробничі потужності ТОВ «Торговий дім Аншар» – одному з найбільших постачальнику шкільних меблів у Львівській області, який часто перемагає у тендерах, вдаючи конкуренцію, в тому числі і з ПП «Геліка».

Без сумнівної конкуренції не обійшлось і у цій закупівлі, адже єдиним суперником для «Дизайну-МК» виступив приватний підприємець Назар Чимрук із пропозицією на 154 тис. грн дешевшою. Чимрук ще в червні минулого року шукав роботу за 27 тис. грн як «спеціаліст із тендерів». Однак тендерний комітет пропозицію «спеціаліста із тендерів» відхилив, оскільки Назар Чимрук завантажив документи іншої особи, приватного підприємця Миколи Чимрука.

Окрім цього, у обох учасників наявні однаково оформлені за змістом документи, хоча замовник вимагав їх у довільній формі, а також зазначений однаковий неправильний адресат у листі-згоді на обробку персональних даних.

Приватне підприємство «Дизайн-МК» зареєстроване у місті Миколаїв Львівської області, а його власником є Ірина Кордіяка. З початку 2018 року фірма отримала 10 держзамовлень на 1,15 млн грн.  Разом із приватним підприємцем Миколою Чимруком фірма змагалась у чотирьох тендерах.