Університет «відписав» на ремонти 8,5 млн грн фірмі батька своєї працівниці

21 Червня 2019

Львівський національний університет імені Івана Франка 19 червня замовив ремонт приміщень та благоустрій внутрішнього дворику навчального корпусу університету вул. Туган-Барановського, 7 у Львові вартістю майже 1,45 млн грн у ТОВ «Неостар Груп». Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Закупівлю здійснили за прямим договором, без конкурсних процедур. Роботи мають завершити у грудні цього року. Ні кошторису, ні договірної ціни оприлюднено не було.

Львівське товариство «Неостар Груп» засноване рік тому у Львові Петром Козаком. Фірма жодного разу не брала участі в конкурсних закупівлях, тому про її матеріально-технічну базу та працівників нічого не відомо. Сам Петро Козак іншого бізнесу не має, приватним підприємцем не зареєстрований.

За час своєї діяльності, згідно з Prozorro, фірма загалом підписала 12 договорів, з яких 11 – це прямі договори з Львівським національним університетом імені Івана Франка на загальну суму майже 8,5 млн грн (включно з даною закупівлею), і ще один договір лише на 103 тис. грн – з Історико-краєзнавчим музеєм.

Своє перше замовлення «Неостар Груп» отримало у кінці липня 2018 року від університету на ремонт приміщень (аудиторій №30,51,56) та покриття внутрішнього дворику навчального корпусу за вже згаданою адресою на вул Туган-Барановського, 7.

Причому контактною особою від університету на Prozorro тоді було вказано їх працівницю Марію Петрівну Касприк, яка згідно з довідником університету є начальником відділу постачання. Касприк володіє кімнатою у Львові на вулиці Широкій разом із власником фірми «Неостар Груп» Петром Козаком, який ймовірно є її батьком. Тут же прописана і сама фірма.

Ця нерухомість вказана і в декларації чоловіка Марії Касприк за 2018 рік. Згідно з нею, вона отримала від Львівського національного університету імені Івана Франка понад 70 тис. грн зарплати. Також вона отримувала допомогу при народженні дитини – це пояснює той факт, що вона вже не вказана як контактна особа замовника на Prozorro.

Чоловік Марії Касприк Андрій Касприк ще минулоріч працював заступником начальника відділу контролю у сфері закупівель Західного офісу Держаудитслужби. У липні 2018 року він подав декларацію перед звільненням.