Будівництво дитсадка у Зимній Воді за півтора роки подорожчало на 15 млн грн

24 Травня 2019

Зимноводівська сільська рада за результатом відкритих торгів 22 травня підписала договір на будівництво дитячого садочка із ТОВ «Еталон-Ком». Сума договору становить 44,9 млн грн, про це стало відомо із сайту публічних закупівель Prozorro.

Згідно з договором, дитячий садок будуватимуть на вулиці Сагайдачного у с. Зимна Вода поблизу Львова. Це вже не перша спроба звести дошкільний навчальний заклад. Зимноводівська сільська рада уклала договір на будівництво садка ще у грудні 2017 року, переможцем тендеру тоді також стало ТОВ «Еталон-Ком».

Планувалось, що роботи завершать до кінця 2018 року, а їх вартість становитиме 34,9 млн грн, про що писали «НГ. Львів». У 2017 році «Еталон-Ком» розпочав будівництво. Компанія виконала робіт на майже 5,2 млн грн, які були їй сплачені. Натомість зараз вартість робіт зросла ще на 10 млн грн і становить 44,9 млн грн. Закінчать будівництво до 30 листопада 2019 року.

Технічним завданням передбачено, що фірма-переможець зведе основну будівлю та котельню, встановить системи опалення, електроенергії та вентиляції, а також придбає меблі та обладнання для їдальні. У 2019 році передбачено фінансування на 3,87 млн грн, а у 2020 – на понад 41 млн грн.

Окрім переможця участь у торгах взяв лише один учасник: КП «Центр комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів із пропозицією на майже 2 млн грн дорожчою. Під час аукціону фірми не торгувались і не знижували ціни.

ТОВ «Еталон-Ком» зареєстроване у 2016 році у Львові, а його власниками раніше були Роман Лобай (95%) та Назар Корман (5%). Зараз одноосібним власником і директором є Роман Лобай. Раніше Лобай був помічником народного депутата Володимира Парасюка на громадських засадах та є проректором з адміністративно-господарської роботи Львівського державного університету фізичної культури.

Крім того, Роман Лобай є директором приватного підприємства з такою ж назвою «Еталон-Ком». Раніше підприємство разом з ПП «Центр технологій будівництва» вдавали конкуренцію на торгах з реконструкції початкової школи №70, сума угоди становила 4,86 млн грн. Компанії оштрафовані Антимонопольним комітетом на 35 та 30 тис. грн відповідно із забороною брати участь у торгах протягом 3 років.

ТОВ «Еталон-Ком» з початку 2018 року отримало 11 замовлень на 78 млн грн.