АМКУ «забанив» два підприємства подружжя, яке раніше вже штрафували за змову як приватних підприємців

Адміністративна колегія Львівського обласного тервідділення АМКУ оштрафувала ПП «Кит-Світ» та ПП «Перша торгова компанія» на 74 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. Йдеться про їхню участь в закупівлі олії Поповицьким психоневрологічним інтернатом в 2017 році.

Відповідне рішення опублікували на офіційному сайті львівського АМКУ.

Про змову учасників «Наші гроші. Львів» писали ще в жовтні 2017 року. В даній закупівлі брали участь три учасники – ПП «Кит-Світ», ПП «Перша торгова компанія» та підприємниця Галина Доскоч. В результаті торгів замовник підписав договір з ПП «Кит-Світ».

Наша редакція повідомляла, що ці підприємства належали подружжю: Тарасу Кирику та Дарії Коршуновій. Кирик володіє 60% «Кит-Світ», Коршунова – 100% «Перша торгова компанія». Також адмінколегія встановила, що для участі в закупівлі компанії використовували ідентичну IP-адресу та спільний номер телефону.

В результаті львівське відділення АМКУ визнало учасників порушниками та оштрафувало кожну фірму на 37 тис. грн. Підприємства «Кит-Світ» та «Перша торгова компанія» не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

Подружжя Кирика та Коршунової також змагалися разом на торгах як підприємці. За цю антиконкурентну поведінку адмінколегія АМКУ оштрафувала їх на 148 тис. грн в грудні 2018 року.