Майно ужгородської міськради охоронятимуть «тітушки» відомого в місті самбіста Молнара

03 Квітня 2019

Виконавчий комітет Ужгородської міської ради 1 квітня підписав договір з ТОВ «Агенство безпеки СБМ» на охорону майна та обслуговування сигналізації за 235 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

На торгах фірма-переможець змагалася з ТОВ «Захист плюс». Під час аукціону учасники не знижували своїх пропозицій. Спочатку замовник мав намір підписати договір з компанією «Захист плюс», однак відхилив її через відсутність потрібних документів. Відтак переможцем закупівлі стало «Агенство безпеки СБМ», пропозиція якого була на 55 тис. грн дорожчою.

Обоє учасників вказали у своїх довідках про підприємство однакові номери телефонів – 0312672424. До 2017 року «Агенство безпеки СБМ» очолював Євген Молнар, який прописаний разом з засновницею фірми-конкурента «Захист плюс» Тетяною Молнар. Ймовірно, вони є сином та матір’ю.

«Агенство безпеки СБМ» вже другий рік є генеральним спонсором чемпіонату з бойового самбо, яке організовує спортивний клуб «Спорт-Лідер» Євгена Молнара. Теперішній директор фірми «Агенство безпеки СБМ» Анатолій Васильєв під час одного з турнірів назвав Молнара своїм другом.

У 2018 році фірма «Агенство безпеки СБМ» фігурувала як захисник ужгородської мерії проти учасників протесту проти корупційних схем на набережній Незалежності. Про це повідомили журналісти редакції «Закарпаття онлайн».

«Агенство безпеки СБМ» зареєстроване 2015 року в Ужгороді. Її власником є місцевий мешканець Анатолій Кондаш, директором – Анатолій Васильєв, який також володіє ТОВ «Українська кераміка», ТОВ «Мінеральні води» та ТОВ «Авалон-Уж».

Фірма «Захист плюс» зареєстрована у січні 2018 року. Її засновником є вже згадана Тетяна Молнар.

Протягом 2018-2019 років «Агенство безпеки СБМ» отримало замовлень на 1,4 млн грн, а фірма «Захист плюс» − на 557 тис. грн.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії