Понад половину коштів на меблі для «Нової української школи» на Львівщині отримає вінницька фірма та її дилери

23 Жовтня 2018

Вінницьке ТОВ «Аншар» та її дилери одержали понад 57% від суми коштів, що витратили на Львівщині на придбання меблів для «Нової української школи». Чимало цих тендерів пов’язані компанії розіграли між собою.

За даними Prozorro, у Львівській області відбулось близько 80 закупівель шкільних меблів загальною вартістю майже 24 млн грн. Загалом на «НУШ» у Львівській області виділено 99 млн грн, з цих коштів 71 млн грн передбачено на придбання меблів, дидактичних матеріалів, комп’ютерного обладнання тощо.

В результаті близько 30% від загальної суми закупівель (або ж понад 7,2 млн грн) отримали дві вінницькі компанії: ТОВ «Торговий дім «Аншар» та ТОВ «Мірос Груп». Перша фірма є виробником продукції, а інша – її дилером і найбільшим постачальником на Львівщині.

Крім вінницьких компаній «Аншар» близько співпрацює з низкою інших фірм та підприємців. Загальна сума тендерів, де переміг «Аншар» та його дилери, дорівнює 13,64 млн грн, що становить 56,8% від суми замовлень.

Ці компанії не лише отримали левову кількість замовлень на меблі для нової школи, а й під час аукціонів змагались між собою. Наприклад, за півторамільйонне замовлення від жовківських освітян. Причому на цих торгах «Мірос Груп» на підтвердження наявності необхідної техніки та працівників подавало довідки «Аншару».

Власницею ТОВ «Аншар» є вінничанка Тетяна Бездітна, яка також є директором фірми колишнього нардепа та голови Вінницької ОДА Григорія Калетніка «Сотка-7». А засновником основного дилера фірми, ТОВ «Мірос груп» є 68-річний мешканець села Рівець (Вінницька область) Володимир Павлюк. Це підприємство було зареєстровано лише трохи більше року тому.

Детально читайте в матеріалі «Розділити шкільну лаву».