Львівська інфекційна лікарня розірвала договір з фірмою-змовником після публікації «НГ. Львів»

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня 24 вересня розірвала договір з ПП «Олбуд», у якого замовила поточний ремонт своїх приміщень за майже 2 млн грн. Про це стало відомо з інформації, яку замовник опублікував на сайті електронних закупівель Prozorro.

Журналісти «НГ. Львів» виявили порушення в закупівлі, що провела лікарня, в п’ятницю 21 вересня. А вже наступного робочого дня, в понеділок, замовник розірвав угоду за взаємною згодою сторін.

Нагадаємо, у тендері змагалися два конкуренти – ПП «Олбуд» та приватний підприємець Володимир Підлісецький. Обоє учасників однаково оформили документи, які замовник вимагав у довільній формі: довідки про дозволи та довідки про захист довкілля. Ці документи містили частково аналогічний текст, але конкуренти припустилися в них однакових помилок. Також, згідно з платформою Dozorro, учасники вказали один номер під час реєстрації в системі Prozorro.

Підприємство «Олбуд» зареєстроване 2003 року у Львові. Його засновником та водночас директором є Микола Лозинський. Протягом 2017-2018 року «Олбуд» отримало замовлень на загальну суму 1,4 млн грн. Підприємець Володимир Підлісецький зареєструвався в серпні цього року. Поки що не брав участі в жодній закупівлі, окрім поточної.