В Зимній Воді віддали понад 13 млн грн новій фірмі Кухтицького, якого звинувачують у розтраті державних коштів

23 Липня 2018

Зимноводівська сільська рада 18 липня уклала дві угоди з ТОВ «Альтбуд ЛВ» на капітальний ремонт двох вулиць села – вулиці Роксолани за 4,2 млн грн та вулиці Суховільської (від вул. Західної до вул. Львівської) за 9,2 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою на ремонт вулиці Роксолани, витрати підприємства на заробітну платню складуть 317,6 тис. грн, а прибуток фірми – 125,4 тис. грн. Всі роботи планують завершити до кінця 2018 року.

А на ремонті вулиці Суховільської фірма заробить 281,5 тис. грн , а на зарплату витратить 715,5 тис. грн. При цьому в поточному році передбачено на фінансування даного ремонту лише на 982 тис. грн. Коли буде профінансовано решту – не вказується.

В обох тендерах, окрім переможця, участь у відкритих торгах взяло лише ТОВ «Грантзахід», яке запропонувало ціну на ремонт вулиці Роксолани меншу лише на 16 тис. грн, а от розбіжність щодо тендеру на ремонт Суховільської склала майже 500 тис. грн.

Директором за засновником ТОВ «Альтбуд ЛВ», яке працює на ринку лише з червня 2017 року, є Андрій Кухтицький, який також володіє ще фірмою «Гарантспецбуд ЛТД». Це підприємство на даний час є фігурантом кримінального провадження, порушеного за статтею 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем щодо привласнення державних коштів). Провадження було відкрито у лютого поточного року, і на даний час триває досудове розслідування, в якому слідчі витребували у Личаківської райадміністрації документи щодо діяльності фірми з 2016 по 2018 роки.

Крім того триває ще одне досудове розслідування, в якому фігурує колишня фірма Андрія Кухтицького. Йдеться про підприємство зі схожою назвою – «Гарантспецбуд -Захід», службових осіб цієї фірми прокуратура Львівської області обвинувачує в привласненні понад 8 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції вулиць Котляревського та Нечуя-Левицького. Щоправда, за даними Єдиного державного реєстру, особливих зрушень в слідстві не відбувається.

Крім того, як повідомляли «НГ.Львів» в червні минулого року самого Андрія Кухтицького затримували працівники управління захисту економіки департаменту захисту економіки Національної поліції України за те, що він намагався підкупити працівника львівської прокуратури. За 8,4 тис. доларів США він просив закрити кримінальне провадження щодо привласнення бюджетних коштів.