У Сокільниках розірвали договір з улюбленою фірмою після скарги юристів проекту «Тисни»

Західний офіс Державної аудиторської служби України підтвердив порушення у закупівлі Сокільницької сільської ради на капітальний ремонт відпочинково-паркової території в Сокільниках (в межах вулиці І.Франка-Д. Галицького), які виявили журналісти «Наші гроші. Львів». Цю закупівлю успішно оскаржили юристи проекту «Тисни» (Bihus.Іnfo) – в результаті Сокільницька сільрада розірвала договір.

Нагадаємо, що у червні цього року Сокільницька сільська рада підписала договір на облаштування парку з ТОВ «Вельт Капітал» на 6,6 млн грн. При цьому вона відхилила нижчі пропозиції ТОВ «Грантспецбуд ЛТД» та ТОВ «БК Захід Нео Буд», які не відповідали тендерній документації. Водночас переможцем замовник визнав фірму «Вельт Капітал», в документах якої журналісти «Наші гроші. Львів» виявили такі ж помилки, як і в фірм-конкурентів. До прикладу, спільною помилкою трьох учасників було те, що вони завантажили документи у форматі RAR, а не PDF, як вимагав тендерний комітет.

Західний офіс Держслужби надіслав Сокільницькій сільській раді пропозиції щодо усунення порушень та дотримання законодавства під час проведення закупівель. Наступного дня після надсилання цих рекомендацій Сокільницька сільська рада розірвала договір з «Вельт Капітал», мотивувавши це «відсутністю фінансування по даному об’єкту».

ТОВ «Вельт Капітал» працює на ринку з 2016 року, його юридичне місцерозташування – м. Львів. Власницею та водночас керівником компанії є Тетяна Павленко. «Вельт Капітал» вже не вперше співпрацює із Сокільницькою сільрадою – протягом 2017-2018 років вони підписали 7 договорів на загальну суму 10,7 млн грн.