Київські бізнесмени розіграли півторамільйонний тендер від Івано-Франківської міської лікарні

25 Червня 2018

Івано-Франківська міська клінічна лікарня №1 за результатами відкритих торгів уклала договір з приватним підприємство «Комфорт-2000» на будівництво корпусу трансформаторної підстанції для електропостачання лікарні за 1,57 млн грн. Про це стало відомо з порталу електронних закупівель Prozorro.

Технічним завданням передбачено, що переможець торгів зведе корпус та покрівлю будівлі, покладе підлогу, вставить вікна, протипожежні ворота, сигналізацію та все необхідне обладнання для електромереж.

Крім переможця, участь у торгах взяла лише одна  фірма: ТОВ «Авістор»,  з ціновою пропозицією на 250 тис. грн дешевшою, однак тендерний комітет її відхилив, оскільки не було надано відомостей про компанію, технічної специфікації та документів про наявність обладнання.

Обидві компанії зареєстровані у Києві. Зараз власником ТОВ «Авістор» є Віктор Горбунов. Але ще до середини 2016 року, за даними аналітичної платформи YouControl,  50% компанії належали Миколі Поліщуку – чинному власнику підприємства-переможця «Комфорт-2000».

Крім цього, обидві фірми, які «конкурували» на торгах, є співзасновниками третьої –ТОВ «Авістор-Буд», де ТОВ «Авістор» належить 25% статутного капіталу, а «Комфорту-2000» – 9,8%.

Загалом з початку 2018 року компанії зустрічались на тендерах 11 разів, з них чотири рази перемогло ПП «Комфорт-2000», шість разів – інші учасники, одна закупівля не відбулась. При цьому ТОВ «Авістор» жодного разу не перемагало в тендерах.