Попри висновок державних аудиторів Франківська РА не вважає братів Соболів ріднею

25 Червня 2018

Західний офіс Державної аудиторської служби України визнав підприємця Івана Соболя та керівника ТОВ «Дорожні Технології» БС Петра Соболя пов’язаними особами за п.16 ч.1 ст.1 ЗУ «Про публічні закупівлі» в тендері на ремонт доріг від Франківської районної адміністрації Львівської міської ради.

Нагадаємо, що в травні цього року Франківська районна адміністрація ЛМР підписала договір з Іваном Соболем на ремонт доріг на 676 тис. грн. Замовник не зауважив, що в закупівлі переможець змагався з ТОВ «Магістраль Захід» та з компанією свого брата – ТОВ «Дорожні Технології» БС.

Згідно зі законом «Про публічні закупівлі», пов’язаною особою є фізична особа або члени її сім’ї (батьки, брати, подружжя), які здійснюють контроль над учасником процедури закупівлі. Відтак Іван Соболь та Петро Соболь є пов’язаними особами, адже вони рідні брати. Факт рідства раніше підтвердив нам сам Іван Соболь під час телефонної розмови.

Західний офіс Держаудитслужби надіслав на адресу Франківської райадміністрації ЛМР рекомендації щодо усунення порушень та дотримання законодавства про закупівлі надалі.

Але у Франківській РА заперечують пов’язаність братів на торгах, пояснюючи це тим, що вони… не проживають разом. Також вони повідомили, що участь у торгах, окрім Соболів, брало також ТОВ «Магістраль Захід», відтак конкуренція, на думку чиновників, була.  А ФОП Іван Соболь та ТОВ «Дорожні Технології» БС є окремими суб’єктами господарської діяльності та конкурентами.

Звернення до ДАСУ та Франківської РА після публікації «Наші гроші. Львів» надсилало ГО «ТОМ 14».