«Збиранка» замовила коригування проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища за 1,5 млн грн

12 Червня 2018

Львівське комунальне підприємство в результаті відкритих торгів уклало договір з ТОВ «Діпрокомунбуд» на коригування проектної документації з рекультивації сміттєвого полігону в с. Грибовичі. Вартість контракту становить 1,5 млн грн, повідомляється на сайті Prozorro.

Нагадаємо, що раніше комплексний проект рекультивації полігону був розроблений в 2013 році інститутом «Гірхімпром» однак після зсуву змінилась площа та відбулись зміни в нормах проектування, а тому французька компанія «Egis» розробила проект щодо підготовки технічних рішень та розробки ескізного проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Відтепер остаточним коригуванням проекту займатиметься ТОВ «Діпрокомунбуд».

Договір діятиме до кінця року, однак у контракті зазначено, що роботи фірма повинна завершити протягом 60 днів з дати підписання акту про приймання передачу вихідних даних. Власне, завдяки швидкості виконання робіт ТОВ «Діпрокомунбуд» вдалося перемогти в торгах.

Серед критеріїв відбору переможця 70% становила цінова пропозиція, а 30% – терміни виконання робіт (до 2 місяців). Крім переможця участь у торгах взяла ТОВ «Компанія Центр ЛТД» з кінцевою пропозицією лише 1,35 млн грн, однак з довшим терміном виконання робіт.

Після завершення робіт переможець повинен надати проект рекультивації полігону, який згодом має пройти експертизу, після чого буде оголошений тендер на роботи на полігоні. Серед докуметів учасника переможця, зокрема, зазначений і зведений кошторисний розрахунок вартості майбутнього проекту (станом на 1 травня цього року) загальною вартістю 389,5 млн грн, з яких майже 378 млн грн – це будівельні роботи, а 11,5 млн грн – устаткування, меблі та інвентар. Серед робіт зазначено будівництво полігону твердих побутових відходів – 319 млн грн, ще 23 млн грн – на системи збору фільтрату, дегазацію, спостережні свердловини та водовідвідну канаву, 33,5 млн грн – на благоустрій та озеленення території.

Нагадаємо, що 1 червня відбулось підписання договорів про 35 млн євро для Львова на будівництво сміттєпереробного заводу та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. Пакет фінансування включає у себе 13-річний кредит ЄБРР в розмірі 20 млн євро під гарантію міста, інвестиційний грант в розмірі до 10 млн євро від Східноєвропейського фонду енергоефективності та довкілля, найбільшим донором якого є ЄС, а також пільговий кредит в розмірі 5 млн євро від Фонду чистих технологій.

ТОВ «Діпрокомунбуд» зареєстровано у Харкові, а його власником та директором є Олександр Слободянюк. Впродовж 2018 року компанія підписала чотири договори на загальну суму 3 млн грн (включно із цією закупівлею).