Покрівлю палацу Бадені в Буську розпочне реставрувати місцева фірма за понад 400 тис. грн

21 Травня 2018

Управління будинками м. Буська підписало договір з дочірнім підприємством «Базис Сервіс» на реставрацію покрівлі палацу Бадені за 418 тис. грн. Про це стало відомо зі звіту про укладений договір, опублікованого на Prozorro.

Мова йде про австрійський палац XIX століття, який розташований у Буську. Його власником був австрійський граф, намісник Галичини та прем’єр-міністр Австро-Угорської імперії Казимир Бадені. Зараз палац є занедбаним. Протягом 2015-2016 року у палаці двічі виникала пожежа, в результаті було повністю знищено дах та пошкоджено дерев’яні конструкції горища.

За словами головного бухгалтера Управління будинками м. Буська Надії Андрющишин, у травні цього року був укладений генеральний договір на реставрацію палацу із фірмою «Базис Сервіс» на 1,4 млн грн. Поки що «Базис Сервіс» реставрує частину даху. Цього року проводити інші реставраційні роботи не планують. Загалом усі роботи здійснюватимуть за проектом ліквідації аварійного стану палацу, яке розробляло ПП НВП «Інвестпроектбуд» за 60 тис. грн.

ДП «Базис Сервіс» належить підприємству «Базис», власник якого є Іван Луківський. Керівником «Базис Сервісу» є Ігор Борачок. Фірма не вперше співпрацює із замовником – минулого року вони підписали договір на капітальний ремонт даху житлового будинку за 293 тис. грн.

Покрівлю палацу Бадені в Буську розпочне реставрувати місцева фірма за понад 400 тис. грн