Наступного дня після публікації військовий госпіталь розірвав договір з підприємцем, який розіграв торги з батьком

03 Травня 2018

Військовий госпіталь Національної гвардії України в Золочеві розірвав укладений договір з приватним підприємцем Денисом Стахом на 381 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», участь у торгах взяло лише двоє учасників. Окрім переможця, приватного підприємця Дениса Стаха, ТОВ «Рута» з пропозицією на 24,5 тис. грн дорожчою. Під час торгів учасники не знижували свої пропозиції.

Ми виявили, що учасники є пов’язаними особами. Власником ТОВ «Рута» є батьки Дениса Стаха – Галина Івасюк (25%) та Петро Стах (75%), депутат Бродівської районної ради. Зокрема, Денис Стах на підтвердження своєї кваліфікації у тендерній документації надає договір, укладений з ТОВ «Рута», на переробку сировини великої рогатої худоби та декларацію виробника на готову продукцію того ж підприємства.

2 квітня ми оприлюднили новину про цю закупівлю. А вже 3 квітня тендерний комітет військового госпіталю опублікував протокол, в якому зазначив, що «надійшла інформація про те, що ФОП Денис Стах та ТОВ «Рута» являються пов’язаними особами». Яким чином тендерний комітет одержав цю інформацію, не зазначено.

Тендерний комітет вирішив договір розірвати і повідомити ТОВ «Рута» про неможливість розгляду їх цінової пропозиції. Договір розірвали того ж 3 квітня.