Комунальники в Сколе приховали інформацію про закупівлю системи відеоспостереження

Сколівське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства 30 листопада цього року перерахувало 105 тис. грн ПП «СВТ-Плюс», свідчать дані аналітично-пошукової системи 007. Водночас інформація про цю закупівлю відсутня в Prozorro.

Згідно із ЗУ «Про публічні закупівлі», у разі здійснення закупівель товарів, робіт і послуг без використання електронної системи закупівель, за умови, що вартість предмета закупівлі дорівнює або перевищує 50 тис. грн, замовники обов’язково оприлюднюють звіт про укладені договори в системі електронних закупівель Prozorro. Такий звіт замовники повинні оприлюднювати протягом одного дня з дня укладення договору.

Як свідчать дані 007, 30 листопада КП перерахувало за систему вiдеоспостереження 105 тис. грн на підставі договору від 29 листопада цього року. Однак звіт про укладений договір станом на 27 грудня, всупереч вимогам закону, в Prozorro так і не було оприлюднено.

Власником та директором ПП «СВТ-Плюс» є мешканець Львова Богдан Хруняк. Згідно з YouControl, до 2017 року фірма не отримувала держзамовлень. Лише в середині грудня цього року (в один день) фірма отримала замовлень від військової частини А4324 на майже 131 тис. грн. З аналітично-пошукової системи 007 також відомо, що влітку «СВТ-Плюс» отримувало майже 14 тис. грн від Сколівської міськради за встановлення системи відеоспостереження.