Фірми з одного будинку в київському Академмістечку позмагались на мільйонному тендері від бродівських вертолітників

07 Липня 2017

Військова частина А2595 (м. Броди) 5 липня 2017 року уклала дві угоди на закупівлю авіаційних шин  на загальну суму 1,08 млн грн з двома київськими фірмами ТОВ «Амтел-Україна» та ТОВ «Аксарія». Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro.

Закупівля відбулась за двома лотами. В першому перемогло ТОВ «Амтел-Україна» з пропозицією у 696 тис. грн, в другому – ТОВ «Аксарія» із сумою у 246 тис. грн. В обох випадках військова частина придбала по 25 нових шин для вертольотів, термін експлуатації яких повинен становити не менше шести років. Ціна за одиницю ‒ 27,8 тис. грн та 8.2 тис. грн відновідно.

У лотах, де переможцем стало ТОВ «Амтел-Україна», конкуренцію фірмі склало ПП «Стелс-С» з ціною вищою на 2,7 тис. грн (0,3%). При цьому обидві фірмі зареєстровані в Києві за однакової адресою на вулиці Академіка Кримського 27а, що у житловому масиві «Академмістечко».

«Амтел-Україна» належить киянам Ігорю Геруку (20%) та Володимиру Крюкову (80%). В свою чергу бенефеціарним власником «Стелс-С», статутний капітал якого становить 0 гривень, є також киянин Олександр Шевченко. Він, крім того, володіє ще низкою фірм, зокрема, ТОВ «Аеротандем», яка теж розташована тому ж будинку.

За даними Prozorro, за 2017 рік «Амтел-Україна» перемогло в закупівлях на суму 6,5 млн грн, з них вже укладено угод на 1,1 млн. «Стелс-С» участь в торгах взяло вперше.

Фірмою «Аксарія» володіє Євген Шинкаренко з Києва, за 2017 рік підприємство уклало угод на 4 млн грн.