Дубневичі придбали на підконтрольну їм компанію Mercedes за 6 мільйонів

07 Листопада 2016

Пов’язана із народними депутатами Ярославом та Богданом Дубневичами (БПП) фірма «Передзвін» у вересні цього року придбала новий автомобіль Mercedes S63 AMG 4MATIC Cabrio, повідомляє сайт ZAXID.NET.

Видання зацікавилось автомобілем після появи його фотографій на автомобільному сайті ТопЖир. На фото видно, що розкішний кабріолет Mercedes S63 AMG припаркований поруч з львівським рестораном «Грушевський», співвласником якого є дружина відомого народного депутата Богдана Дубневича.

ksc6swojdpw

uniexfoqioo 5cckxugo79c-1

Згідно з реєстром МВС, окрім Mercedes S63 AMG 4MATIC Cabrio у серпні «Передзвін» придбав також Lexus RX 450H. Загалом покупка двох автомобілів обійшлась не менше ніж у 8,1 млн грн, пише видання.

bezyimyannyij

В офіційній е-декларації Богдана Дубневича за 2015 рік вказано три автомобіля ГАЗ-21 (1960-1967 років випуску), Toyota Land Cruiser 200 2014 року випуску та Audi Q7 3.0 TDI 2007 року випуску. Його брат Ярослав Дубневич взагалі не задекларував жодного авто.

ТОВ «Передзвін» зареєстровано на вулиці Академіка Лазаренка, 1 у Львові, як і низка компаній Дубневичів. Засновником товариства є ТОВ «Ліг Енергія», кінцевим бенефіціарним власником якого зазначено мешканця Риги (Литва) Валдіса Родзіньша.

Директором ТОВ «Ліг Енергія» є Роман Співак, родич Володимира Співака, давнього менеджера родини Дубневичів. Володимир Співак є директором ТОВ «Енергія-Консалтинг», яке є засновником низки підприємств Дубневичів, зокрема, їх медіа-активів.

Крім того, «Передзвін» використовували у схемі зі скандальним придбанням томографу для Львівського обласного клінічного діагностичного центру, яким на той час керував Михайло Гичка, сват Богдана Дубневича. Нагадаємо тоді для Центру купили комп’ютерний томограф за 10 млн грн, хоча він коштував близько 6 млн грн. ТОВ «Передзвін» також виступило замовником робіт з реставрації будівлі на площі Соборній, 14 у Львові, де є торгово-офісний центр «Роксолана» доньки та дружини Ярослава Дубневича (ТОВ ТЦ «Роксолана»).