Міськрада не виселила партію «Собор» із приміщення на пл. Ринок, де нібито замість офісу відкрили магазин з хутром

01 Липня 2016

Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позову управління комунальної власності Львівської міськради до Галицької районної організації Української республіканської партії «Собор» про виселення з орендованого у міста приміщення.

Згідно з рішенням суду від 15 червня цього року, три роки тому партія «Собор» взяла в оренду в міста приміщення площею 66,2 кв. м на площі Ринок, 42. За умовами договору, орендар може здати частину цього приміщення в суборенду лише за погодженням з управлінням комунального майна.

Однак, як стверджували представники управління в суді, без такої згоди партія передала частину приміщення в суборенду під магазин хутряних виробів. Приміщення на площі Ринок фактично використовували для провадження комерційної діяльності, тоді як його було передано в оренду для офісу політичної партії. З цієї причини міськрада вирішила розірвати договір з «Собором».

Факт використання приміщення за іншим призначенням було виявлено під час перевірки у лютому цього року. На підтвердження своїх слів управління надало суду фотографії. Однак, на думку суду, вони не можуть бути належним та допустимим доказом, тому що з фото незрозуміло, «що за особи на них зображені і чим саме вони займаються».

Також під час перевірки працівники управління не перевіряли наявність посвідчень членів партії в цих осіб. А представники партії «Собор» у судовому засіданні стверджували, що на фото зображені члени партії, які організовують заходи на виконання завдань статутної документації та договорів про співробітництво.

Так, суду також надали договір про співробітництво між Галицькою РО УРП «Собор» та членом партії, згідно з яким сторонами було узгоджено проведення низки інформаційних заходів у першому півріччі 2016 року.

Так як управління комунального майна не довело факт реалізації та продажу хутряних виробів, не встановило факт наявності касових апаратів, цінників, прайсів на продукцію та наявність потенційних покупців у цьому приміщенні, то суд відмовив у заводоленні позову.

«НГ. Львів» звернулися до управління комунального майна, аби ті надали копії фотоматеріалів з орендованого приміщення, однак там заявили, що не робили фото, –  повідомила прес-служба Львівської міськради.