«Львівтрансгаз» закупив оливи у запоріжчан на понад ₴2 млн

01 Липня 2016

Філія «УМГ “Львівтрансгаз”» ПАТ «Укртрансгаз» 24 червня уклала угоду з ТОВ «Регіон-Оіл» на постачання 80 тонн моторної оливи за 2,04 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Придбано 80 тонн оливи ГМК-20 вартістю 25,5 тис. грн за тонну з ПДВ. Згідно з договором, замовлення поставлять упродовж 120 днів після підписання договору, тобто не пізніше жовтня поточного року.

На тендер прийшли три київські фірми – ТОВ «Газтрон-Україна», ТОВ «КСМ-Трейд» і ТОВ «Ресурс-Трейдінг», та дві запорізькі – ТОВ «Регіон-Оіл» і ТОВ «Трейд Енерго». Остання не подала на розгляд комітету з конкурсних торгів баланс підприємства та звіт про фінансові результати за І квартал цього року, відтак її пропозицію відхилили.

Переможець торгів, ТОВ «Регіон-Оіл», на Львівщині виграє вдруге. У травні цього року фірма отримала частку замовлення “ДТЕК Західенерго” на постачання палива сукупною вартістю 2,39 млн грн.

Підприємство належить Івану Булигіну та Дмитру Росіхіну – мешканцям міста Бердянськ Запорізької області. На минулорічних місцевих виборах Іван Булигін був кандидатом до Бердянської міськради Запорізької області від «Нашого краю».

Нагадаємо, у 2015 році тендер «Львівтрансгазу» щодо постачання моторної оливи отримало ТОВ «ТД “Агрінол”». Тоді було закуплено 303,3 тонн за 9,3 млн грн – 30,7 тис. грн/т.

У 2014 році журналісти зловили «Регіон-Оіл» та «Агрінол» на використанні одного мобільного номера. Зв’язок між фірмами підтверджується також тим, що Іван Булигін очолював структурний підрозділ №1 ТОВ “ТД “Агрінол”.

Додамо, за підсумком 2015 року ТОВ «ТД Агрінол» отримало замовлень у Львівській області на загальну суму 21,7 млн грн. Власниками фірми є племінники нардепа Олександра Пономарьова – Юрій, Руслан і Микола Пономарьови, а також Михайло Какушадзе, Ігор Добича, Дмитро Коверний.

Про інших учасників цього тендеру:

Одноосібним власником ТОВ «Газтрон-Україна» є Владислав Колодяжний. Фірма, за даними «Наших грошей», входить у структуру групи «ITL Group». У Львівській області компанія перемогла лише одного разу – у травні цього року на тендері ПАТ «ДТЕК Західенерго» щодо закупівлі палива, коли їй дістався один з лотів на 148 тис. грн.

Натомість компанії «КСМ-Трейд», «Ресурс-Трейдінг» та «Трейд-Енерго» жодного разу не отримували держзамовлень на Львівщині.

Кінцевою власницею фірми «КСМ-Трейд» через ТОВ «КСМ Групп» є Тетяна Бушай. Іншими співконтролерами групи «КСМ» виступають Ігор та Володимир Атрощенки, Ігор Гуцан та Віталій Сухан. Останній упродовж 15 років був керівником сьогодні ліквідованого ТД «Лукойл-Київ», яке належало дочірньому підприємству «Укрнафтосервіскомплект” АТ “Укрнафта” Ігоря Коломойського (50%), російському ТД «Холдінг-Ойл» (45%) та калуській «дочці» АТ «ТД ”Лукойл”» (5%).

Власницею ТОВ «Ресурс-Трейдінг» є киянка Наталія Лазаренко.

ТОВ «Трейд-Енерго» зареєстроване на мешканця Запоріжжя Олексія Вдовиченка. За інформацією «НГ.Запоріжжя», фірма причетна до розпилу 1,22 млн грн на закупівлі послуг зі збирання сміття по одному з районів Запоріжжя.