Маруняк не задекларувала бізнес чоловіка, з якого суд стягнув 1,5 млн грн на користь міськради

30 Червня 2016

ТОВ “Стрепет” повинне виплатити управлінню комунальної власності Львівської міськради майже 1,5 млн грн неустойки. Про це стало відомо з рішення Господарського суду Львівської області від 14 червня цього року.

Власниками ТОВ “Стрепет” є Олег Когут та Володимир Маруняк, чоловік голови Сихівської районної адміністрації Львова Ірини Маруняк.

У 2008 році фірма взяла в оренду у міста приміщення площею 95 кв. м на вул. Драгоманова, 4 терміном на три роки. У 2010-му рішенням госпсуду договір було розірвано, а потім ще двома рішеннями у 2011 році стянуто борг за оренду – понад 150 тис. грн.

Однак, враховуючи, що приміщення не було повернуто, міськрада нарахувала з березня 2011 року по березень 2016 року 1 млн 495 тис. грн неустойки, які суд вирішив стягнути з боржника. Представник фірми “Стрепет” на судові засідання не зявлявся.

До речі, у 2009 році “Стрепет” хотів викупити це приміщення на Драгоманова, однак врезультаті договір купівлі-продажу розірвали у судовому порядку аж у 2014-му, оскільки фірма не сплатила повної вартості.

Ірина Маруняк бізнес свого чоловіка, усупереч вимогам законодавства, не декларує вже багато років. У відповідних розділах декларацій стоять прочерки, хоча Володимир Маруняк вніс до “статутника” ТОВ “Стрепет” 336,5 тис. грн. У коментарі “НГ. Львів”, голова Сихівської РА пояснила, що фірма, де співвласником є її чоловік, вже давно не працює, не має доходів, а тому вона її в декларації не вказує.

Безымянный

У деклараціях відсутні дані про існуючий бізнес чоловіка Маруняк (прінтскрін з декларації за 2015 рік)

Безымянный

Відомості про бізнес в офіційному реєстрі

Окрім того, у деклараціях Маруняк за 2012-2015 рр. приховано розмір доходів членів сімї, у старіших деклараціях – відсутні сторінки з майном родини, а в декларації за 2015 рік – затерто дані про майно сім’ї, включно з площею житла та марками транспортних засобів.

Після публікації до редакції “НГ. Львів”, звернувся Володимир Маруняк. За його словами, в Єдиному державному реєстрі юросіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань допущено помилку, оскільки в статутний фонд фірми було внесено лише 336,5 тис. грн. Ці кошти надав його партнер Олег Когут. Володимир Маруняк вносив їх на рахунок компанії як внесок свого партнера в статутний капітал.

За його словами, ці кошти були перераховані місту як частина оплати за викуп приміщення на вул. Драгоманова. Місто ці гроші не повертало. За його словами, через кризу не вдалося повністю викупити приміщення. Нині компанія не користується приміщенням, воно стоїть зачинене, оскільки потребує капітального ремонту. Про те, що місто в судовому порядку вимагає сплатити 1,5 млн грн, він дізнався із новини “НГ. Львів”. 

Окрім того, дані в деклараціях Ірини Маруняк, що стосуються доходів чоловіка затирають централізовано у міськраді, а керівник Сихівської РА таких вказівок не давала. У деклараціях інших керівників районних адміністраціях затерті дані про доходи членів сім’ї.