«Карпати» Димінського заборгували місту вже майже 160 тисяч

10 Березня 2016

Громадська організація «Карпати» повинна виплатити управлінню комунальної власності Львівської міської ради майже 160 тис. грн заборгованості з орендної плати, неустойки та судового збору. Про це стало відомо з рішення Господарського суду Львівської області від 23 лютого 2016 року.

Договір оренди з ГО «Карпати» уклали у квітні 2014 року. Вони отримали право користуватись приміщенням на пл. Міцкевича, 6/7 загальною площею 293,1 кв. м протягом 5 років. Утім через несплату за оренду та використання приміщення іншими людьми, міськрада звернулася до суду про виселення та стягнення боргу.

Минулоріч у червні госпсуд вирішив, що громадська організація «Карпати» повинна звільнити приміщення 4-го поверху на площі Міцкевича, 6/7 у Львові, а також виплатити управлінню комунальної власності 81,8 тис. грн заборгованості з орендної плати. «Карпати» добровільно рішення суду щодо передачі приміщення не виконали, виконавча служба виселила їх лише у жовтні 2015-го.

Міськрада повторно звернулася до суду, аби стягнути вже 315,74 тис. грн заборгованості, з яких 133,7 тис. грн – неустойка за невчасно повернене приміщення.

Суд перевірив розрахунок міськради і виявив необґрунтоване нарахування неустойки за період з червня по серпень 2015 року, оскільки рішення госпсуду набрало законної сили лише у серпні 2015-го. Відтак, неустойку за прострочення зобов’язання з повернення орендованого майна слід стягувати з серпня по жовтень 2015 року. Її розмір становить не 133,7 тис. грн, а 57 тис. грн.

Окрім боргу за оренду в розмірі 100,2 тис. грн та 57 тис. грн неустойки, «Карпати» мають заплатити 2,4 тис. грн судового збору.

Засновниками ГО «Карпати» були почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський, Ігор Єремєєв та Сергій Лагура. Згідно з ЄДР, нині засновниками є Вячеслав Новицький, Тарас Танчак і Олег Солдатенко.