З нових депутатів Львівської міськради наразі лише двоє заявляли про конфлікт інтересів

17 Лютого 2016

З часу початку роботи депутатів Львівської міськради 7 скликання лише двоє з них заявляли про наявний конфлікт інтересів – Петро Адамик та Іван Гринда. Про це стало відомо з відповіді на запит управління “Секретаріат ради” ЛМР.

Як відомо, згідно із Законом України “Про засади запобігання та протидії корупції”, депутати повинні повідомляти про наявність конфлікту інтересів. Конфліктом інтересів є суперечність між особистими майновими, немайновими інтересами особи чи близьких їй осіб та її службовими повноваженнями, наявність якої може вплинути на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення та не вчинення дій під час виконання наданих їй службових повноважень.

Так, Петро Адамик повідомив про можливий конфлікт інтересів при розгляді питання “Про продовження ПП “ВКФ “Будсервіс” терміну оренди земельної ділянки на вул. Кукурудзяній, 4″, оскільки дане підприємство є фірмою його двоюрідного брата (власниками ПП “ВКФ “Будсервіс” є Степан Рондяк та Ірина Левчук).

А Іван Гринда заявив про конфлікт інтересів щодо розгляду питання “Про продовження ФОП Білан Я. В. терміну оренди земельної ділянки на вул. Зеленій, 283”, оскільки орендарем даної земельної ділянки є його дружина.

Обидві заяви в усній формі були зроблені ними під час пленарного засідання 30 грудня 2015 року. Більше заяв про конфлікт інтересів не надходило, повідомили в управлінні.

Не було таких заяв від депутатів попереднього, 6-го скликання, написало управління. Водночас такий конфлікт неодноразово був.