Дубневичі “освоять” чергових 1,4 млн грн від залізниці

07 Вересня 2015

ВП Служба матеріально-технічного постачання” ДТГО “Львівська залізниця” замовив запасні частини до тепловозів М62 у ТОВ НВП “Інтертерм” на 1,38 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Переможець має доставити 29 найменувань деталей до кінця цього року.

Єдиним конкурентом “Інтертерму” з села Зубра було львівське ПП “ДАКО Плюс”, яке пропонувало деталі за 1,42 млн грн.

Власниками ТОВ “НВП “Інтертерм” є Ігор Каїнський і Михайло Манько. Фірма відома тим, що змагалась на тендерах з “Корпорацією КРТ” народних депутатів Ярослава і Богдана Дубневича. Каїнський раніше був тісно пов’язаний із “Корпорацією Колійні ремонтні технології” через Фінансову компанію “Енергія-інвест” та “Украмарін”. Також він був керівником НВП “Колійні ремонтні технології”, яке заснував Ярослав Дубневич.

ДАКО Плюс” вже не вперше змагається з “Інтертермом”. Загалом за час заснування в 2011 році “ДАКО Плюс” чотири рази змінювало і директора, і власника. Нині засновником є Степан Балай. А до того — Назарій Панчишин, який також був власником близького братам Дубневичам ТОВ “Львівбудмакс”. Дубневичі використовували “Львівбудмакс” у схемі з продажем томографа діагностичному центру, де головним лікарем був їх родич Михайло Гичка.

Із Єдиного держреєстру судових рішень також відомо про співпрацю “ДАКО Плюс” і “Корпорації КРТ” Дубневичів. Зокрема, у грудні 2014 року слідчий просив суд дозволу на вилучення оригіналів усіх договорів купівлі-продажу із додатками, укладених у 2013 році між ПП “ДАКО плюс” і ТОВ “Корпорація КРТ” з приводу передачі у власність силового трансформатора.