Львівські дорожники розірвали угоду на 55 млн грн після втручання «Центру протидії корупції» та «Наших грошей. Львів»

01 Вересня 2015

«Центр протидії корупції» та «Наші гроші. Львів» домоглися розірвання угоди між Службою автомобільних доріг у Львівській області та ТОВ «Балтом Україна» на  майже 55 млн грн.

111

Інформація про закупівлю з ознаками корупції вперше була опублікована на сайті «Наші гроші. Львів». Ми повідомляли, що у січні 2015 року Служба автомобільних доріг у Львівській області уклала низку угод на ремонт доріг на загальну суму 124,36 млн грн. З цих коштів 54,99 млн грн мала освоїти фірма «Балтом України».

Від цієї фірми надійшла найдорожча у лоті пропозиція, інші пропонували виконати роботи суттєво дешевше. Різниця між найдорожчою та найдешевшою пропозицією склала майже 40 млн грн.

Цікаво, що ще до підписання угоди учасники тендеру, пропозиції яких було відхилено, звертались зі скаргою до Антимонопольного комітету. Зокрема, ДП «Львівський облавтодор» у своїй скарзі до АМКУ стверджував, що документація Служби автомобільних доріг  не відповідає чинному законодавству, оскільки у ній не вказано об’єми робіт, які має виконати переможець. АМКУ відхилив скаргу і угоду підписали.

Натомість, Державна фінансова інспекція у Львівській області після звернення «Центру протидії корупції» провела перевірку і з’ясувала, що технічне завдання документації конкурсних торгів не містить чіткого переліку робіт. Також Держфінінспекція з’ясувала, що договір про закупівлю між Службою автомобільних доріг у Львівській області та ТОВ «Балтом-Україна» загальною вартістю 55 млн грн був розірваний 27 лютого 2015 року за згодою сторін.

Дата укладення додаткової угоди про розірвання співпала з часом розгляду звернень Центру в Прокуратурі Львівської області та ДФІ.