Державне підприємство заборгувало за львівський аеровокзал майже 55 млн грн

10 Лютого 2015

Господарський суд міста Києва зобов’язав державне підприємство «Дирекція з будівництва об’єктів до  ЄВРО 2012 у м. Львові» сплатити заборгованість у розмірі 54,2 млн грн корпорації «Альтіс-Холдинг» за будівництво аеровокзалу міжнародного аеропорту «Львів».

Суд встановив, що на виконання умов договору з будівництва львівського аеровокзалу корпорацією «Альтіс-Холдинг» було виконано роботи на загальну суму 1,75 млрд грн. Оплата здійснена на суму 1,71 млрд грн.

Суд повністю підтримав вимоги корпорації і разом з сумою основного боргу, яка становить 42,9 млн грн, вирішив стягнути з державного підприємства 8,9 млн грн інфляційних, 2,4 млн грн річних відсотків та судовий збір у розмірі 73,1 тис. грн.

Представники відповідача, дирекції з будівництва, на судове засідання не з’явились.

Корпорпацію«Альтіс-Холдинг» контролює Олександр Глімбовський, відомий забудовник, який будував Поштову площу в Києві та VIP-термінал у аеропорту «Бориспіль». Крім того, ця компанія мала будувати у Львові тренувальну баскетбольну базу до планованого раніше «Євробаскету -2015» за майже 55 млн грн на проспекті Червоної Калини.