Близьку до екс-начальника Генштабу фірму оштрафували за зрив поставки палива військовим

09 Жовтня 2014

Суд стягнув з ТОВ «Авто сіті сервіс» на користь Міністерства оборони 6,43 млн грн штрафу і пені за прострочення поставки палива. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 8 вересня, пишуть «Наші гроші».

12 травня цього року Міноборони закупило у фірми паливо для реактивних двигунів. Спочатку у договорі було узгоджено поставку 3740 т палива на суму 59,58 млн грн (15930 грн за тонну). Згодом додатковою угодою обсяг закупівлі був зменшений до 3400 т, а вартість палива було піднято до 17520 грн за тонну.

Фірма мала поставити паливо до 27 травня. Однак у визначений строк поставка не відбулася.

Нараховуючи штраф і пеню за невиконання умов договору Міноборони, визначаючи період їх нарахування, вказав дати з 28 травня до 4 липня. Достеменно невідомо, чи надійшло паливо військовим після останньої дати.

Нагадаємо, загалом Міноборони 12 травня уклало з ТОВ «Авто сіті сервіс» кілька угоди на постачання 5225 т палива на загальну суму 83,59 млн грн. У той же день військове відомство купило 7775 т палива у ТОВ «Альфа», яке теж вже оштрафоване на понад 18 млн грн за непоставку пального.

ТОВ «Авто Сіті Сервіс» пов’язане Михайлом Куциним, який у травні очолював Генштаб Збройних сил України і був звільнений у липні, після тендерних угод з цією фірмою.

Засновником і директором ТОВ «Авто Сіті Сервіс» є Геннадій Частяков. Його дружина Тетяна має спільну фірму (ПП «Львів сапфір») з дочками Куцина – Іриною та Євгенією. Родини Частякових і Куциних вклали у це підприємство по півтора мільйони гривень.

Михайло Куцин також працював начальником штабу Західного оперативного командування у Львові.