«Свободівці» отримали в користування майже 10 тис. га мисливських угідь

10 Липня 2014

Львівська обласна рада надала в користування мисливські угіддя площею понад 9,6 тис. га терміном на 49 років мисливському господарству «Свірж». «За» відповідне рішення 8 липня проголосувало 65 депутатів, повідомляє ZAXID.NET.

Додатком до рішення передбачено надання угідь від села Стрілки через села Волове, Мостище, Підгородище, Романів, Селиська, Ганачівка, Затемне, Коросне, місто Перемишляни, села Ушковичі, Кимир, Стоки, Стрілки.

Мисливське господарство «Свірж» з 2000 року мало у користуванні угіддя площею 7,9 тис. га у тому ж Перемишлянському районі. Депутати цим же рішенням припинили право на їх користування. Відтак загалом товариство отримало у користування на 1,7 тис. га більше.

Місяць тому засновниками ТОВ «Мисливське господарство “Свірж”» були троє людей: Любов Фурдичко, дружина екс-нардепа Ореста Фурдичка, Леся Тимків та Володимир Височанський, депутат Перемишлянської райради від «Свободи». Нині Фурдичко вже не є співзасновником. Леся Тимків володіє 40% статутного капіталу, Володимир Височанський — 60%.

Прикметно, що Височанський також є директором ТОВ «Узлісся», котре належить народному депутату від «Свободи» Ігорю Кривецькому. Ця компанія володіє великим готельно-відпочинковим комплексом «Edem Resort» у селі Стрілки Перемишлянського району. Територія мисливських угідь, які отримало «Свірж», розташовані поруч з комплексом Кривецького.

Ще у кінці 2012 року Володимира Височанського не було у співвласниках «Свіржа». Його частка у мисливському товаристві належала Василю Бурмасу, начальнику одного з відділів Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.