Львівський студент запатентував бахіли

12 Червня 2014

бахіли10 червня 2014 року Український інститут промислової власності зареєстрував патент на промисловий зразок “бахіла” авторства Олександра Листвака.

Бахіли одягають поверх взуття, аби підтримувати чистоту в медичних закладах або на виробництві. Бахіли авторства Листвака ззовні нічим не відрізняються від звичайних одноразових, які вже продають на ринку.

бахіли

 “Бахіла” авторства       Листвака

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, Олександр Листвак є власником патентів на промислові зразки “вішалка для одягу”, “пробка для закупорювання пляшок”, “запальничка”, “лопатка для харчових продуктів”, “господарський скребок” та інших предметів.

У базі Українського інституту промислової власності вказано адресу Олександра Листвака у селі Новопетрівське Миколаївської області. Утім на довідковому сайті www.nomer.org є лише одна людина з такими даними, 1990 року народження, яка зареєстрована у Львові. Відомо також, що у 2013 році Олександр Листвак вступав до Львівського техніко-економічного коледжу.

В оформленні патентів допомагала львівська фірма “Формула-Брок”. Вона також надавала аналогічні послуги львівським винахідникам, які протягом 2013 року патентували усе підряд: зубочистки, планшетні комп‘ютери, корки, вішаки, респіратори, запальнички, лампочки, світильники, господарські рукавиці та інше.

Людей, які займаються діяльністю з оформлення патентів на давно відомі речі, називаються “патентними тролями”. Завдяки отриманим патентам на промислові зразки вони вимагають фінансового відшкодування у компаній, які імпортують товари, що “схожі” на запатентовані.