Юний винахідник запатентував ще лопатки та один корок

15 Жовтня 2013

10 жовтня 2013 року Український інститут промислової власності зареєстрував патенти на два промислові зразки “лопатка для харчових продуктів” та патент на зразок “пробка для закупорювання пляшок” авторства Олександра Листвака.

корок
 

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, Олександр Листвак — це нова фігура у сфері патентування предметів, які широко використовуються в побуті вже багато років. Цим літом Листвак отримав патенти на промислові зразки “вішалка для одягу”, “запальничка” та “лопатка для харчових продуктів”. “Н.Г. Львів” припускають, що Листвак входить до групи львівських винахідників, які раніше отримали патенти на зубочистки, планшетні комп’ютери, респіратори та інше. Зокрема, Листвак не так давно отримав патент на промисловий зразок “вішалка для одягу”, яку раніше “патентував” львівянин Віталій Голєв.

У базі патентів вказано адресу Олександра Листвака у селі Новопетрівське Миколаївської області. Утім допомогу в оформленні патентів надавала львівська фірма “Формула-Брок”. Ця ж компанія допомагала братам Голіусовим. “Н.Г. Львів” вдалося знайти лише одного Листвака Олександра Валентиновича і його місце проживання — місто Львів. Людина з таким же іменем цьогоріч вступала до Львівського техніко-економічного коледжу.