Львівський “винахідник” запатентував металевий скребок для посуду

29 Травня 2014

скребок27 травня 2014 року Український інститут промислової власності зареєстрував патент на промисловий зразок “скребок господарський” авторства Олександра Листвака.

Як вже повідомляли “Н.Г. Львів”, Листвак є власником патентів на промислові зразки “вішалка для одягу”, “пробка для закупорювання пляшок”, “запальничка”, “лопатка для харчових продуктів” та інших предметів.

Господарський скребок, який нині запатентував чоловік, ззовні нічим не відрізняється від вже існуючих.

У базі Українського інституту промислової власності вказано адресу Олександра Листвака у селі Новопетрівське Миколаївської області. Утім на сайті www.nomer.orgє лише одна людина з такими даними, 1990 року народження, яка зареєстрована у Львові. Відомо також, що у 2013 році Олександр Листвак вступав до Львівського техніко-економічного коледжу.

В оформленні патентів допомагала львівська фірма “Формула-Брок”. Вона також надавала аналогічні послуги львівським винахідникам, які протягом 2013 року патентували усе підряд: зубочистки, планшетні комп‘ютери, корки, вішаки, респіратори, запальнички, лампочки, світильники, господарські рукавиці та інше.

Людей, які займаються діяльністю з оформлення патентів на давно відомі речі, називаються “патентними тролями”. Завдяки отриманим патентам на промислові зразки вони вимагають фінансового відшкодування у компаній, які імпортують товари, що “схожі” на запатентовані.