“Альтком” не сплатив понад мільйон гривень військовій частині за роботи у львівському аеропорту

24 Квітня 2014

Господарський суд Донецької області вирішив стягнути з ТОВ “Шляхове будівництво “Альтком” на користь 11 окремого колійного загону 1 об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту військової частини Т0200 (м. Червоноград) майже 1,3 млн грн. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

“Альтком” і 11-ий колійний загін у серпні 2011 року уклали контракт субпідряду на виконання земляних та агротехнічних робіт під час реконструкції аеродрому Державного підприємства “Міжнародний аеропорт “Львів”.

Контракт набирав чинності з моменту його підписання сторонами і діяв до 30 вересня 2012 року при умові повного виконання сторонами своїх зобов’язань. Договірна ціна робіт — 3,9 млн грн. У контракті було визначено, що генпідрядник забезпечує фінансування робіт після надходження коштів від Державного підприємства “Дирекція з будівництва об’єктів до Євро 2012 у Львові”.

У судовому рішенні повідомляється, що сторони контракту склали акти приймання виконаних будівельних робіт на майже 2,5 млн грн, утім “Альтком” сплатив менше 1,2 млн грн. Відтак виникла заборгованість у розмірі 1 млн 262 тис. грн.

Згідно з ЄДР, засновниками ТОВ “Шляхове будівництво “Альтком” є Фінансово-промислова група “Альтком” донецьких бізнесменів Олександра Тисленка та Сергія Павлічева й приватна компанія з обмеженою відповідальністю “Альтком Б.В.” (Амстердам). Раніше замість амстердамської компанії у власниках були також дві англійські фірми “Sorena export limited” і “Eurobalt limited”.

Як повідомляли “Н.Г.”, неофіційно “Альтком” приписують до сфери впливу Бориса Колеснікова. З моменту призначення Колеснікова віце-прем’єр-міністром з питань Євро-2012 кількість державних замовлень для “Альткому” зросла в декілька разів. За останні п’ять років фірма отримала підрядів на загальну суму 13,11 млрд грн. Однак після відставки Колеснікова з уряду тендерні здобутки “Альткому” різко знизились.