«Скомекс» таки заплатить штраф за заниження цін при закупівлі молока

17 Квітня 2014

Львівський господарський суд зобов’язав  СП «Скомекс» заплатити штраф накладений на підприємство Львівським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України ще 18 жовтня 2012 року. Два роки тому антимонопольники звинуватили підприємство у порушенні закону «Про захист економічної конкуренції», яке полягало у заниженні закупівельних цін на молоко, заготовлене від продавців сировини у Львівській області в лютому-березні 2012 року і наклали штраф у розмірі 20 тис грн.

Юристи «Скомексу» оскаржували рішення Комітету у судах всіх інстанції. У лютому 2013 року Господарський суд Львівської області прийняв рішення на їх користь. Проте апеляцію «молочники» програли, а Вищий господарський суд України у жовтні 2013 року залишив постанову апеляційного суду без змін. Проте штраф підприємство так і не сплатило. Тому Антимонопольний комітет подав новий позов, яким, окрім штрафу, вимагає сплатити пеню за протермінований платіж. Сума пені 19,8 тис. грн. Суд задовольнив обидві вимоги і зобов’язав підприємство сплатити і штраф і пеню.

СП «Скомекс» — спільне українсько-німецьке підприємство, що розташоване в с. Перетоки, Сокальського району.  Виготовляє молочну продукцію під маркою «Скомекс».