Львівська прокуратура коштує майже 80 мільйонів гривень

Для функціонування органів прокуратури у Львівській області у 2013 році необхідно 79,05 мільйонів гривень. З них заробітна плата становить 51,8 млн грн, нарахування на зарплату – 18,8 млн грн, а на придбання товарів та послуг необхідно 6,8 млн грн. Кількість штатних одиниць в прокуратурі області – 524 особи.

Львівська прокуратура займає сьоме місце в Україні за рівнем видатків. Як повідомляє «Економічна правда» перше місце посідає Донецька область. Тут прокуратура потребує 155 млн грн на штат у тисячу осіб.  Друге Дніпропетровська – 131 млн грн на 965 працівників, а на третьому місто Київ – 112 млн грн на 770 працівників.

Це розрахунок до кошторисів на 2013 рік, тобто суми, необхідні для річного забезпечення діяльності конкретного органа прокуратури. Як пише видання, кінцевий затверджений кошторис може бути меншим від розрахунків, оскільки узгоджується з Мінфіном, який “підганяє” витрати під наявні в бюджеті кошти. Однак саме розрахунки відображають реальну потребу відомства у коштах.

Згідно з відповіддю, яку надав прокурор Львівської області на запит журналістів, місцевим прокурорам на придбання «Предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю» у 2013 році було необхідно 1,6 млн грн. Цей бюджетний рядок включає в себе придбання канцелярський товарів, паперу, як для письма, так і туалетного, віників, засобів для чищення, крісел, телефонів та килимів. А також придбання пального та запчастин для транспортних засобів.

На відрядження планувалось витратити 1,2 млн грн, а на оплату різного роду послуг – експертів, страховиків тощо 1,8 млн грн. В цю суму входять і послуги інтернет-провайдерів, яким львівські прокурори готові заплатити 360 тис грн. Цікаво, що цей найбільша сума в порівнянні з іншими областями. До прикладу, в найдорожчій Донецькій прокуратурі на «всесвітню мережу» готові витратити лише 99 тис. грн, а в Луганській області, яка випереджає Львівщину за рівнем витрат, взагалі лише 800 гривень.

Найбільше коштів, як вже зазначалось, йде на заробітну платню. А другий рядок у видатках – витрати на оплату тепло-та водопостачання.  У 2013 році львівські прокурори мали б витратити на оплату комунальних послуг 3,2 млн грн.