Апеляційний суд залишив «Здорову Галичину» Кривецького в «Романтику»

12 Грудня 2013

Львівський апеляційний господарський суд  відхилив скаргу Управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради про розірвання договору оренди та виселення із займаних приміщень громадської організації «Здорова Галичина».

Йдеться про оренду 1861,9 кв. м у приміщенні клубу «Романтик» у Центральному парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького, які ГО «Здорова Галичина» взяла у міста згідно з договором від 11 січня 2010 року. Через місяць, 12 лютого 2010 року, організація подала в мерію заяву про необхідність включення нежитлового приміщення в перелік об’єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу. Мотивація – необхідність проведення ремонту приміщення і вкладання значних коштів.

Як вже повідомляли «Н.Г. Львів», у вересні в Господарському суді Львівської області юристам управління комунальної власності не вдалось довести, що ГО «Здорова Галичина» порушила умови оренди – надала частину приміщень в суборенду.

Аргументами на засіданні стали акти обстеження від 16 червня 2010 року, якими було встановлено, що в орендованих приміщеннях перебувають приватний підприємець Музика В.Я. та ТОВ “Снукер і Ко”. Це порушення також підтверджувалось листами КРУ, яке проводило ревізію. Проте юристи «Здорової Галичини» представили в суді ряд листів, наприклад лист від 8 лютого 2010 року, яким повідомляла дирекцію парку про наявність в орендованих приміщеннях чужого майна. Від ЛКП “Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького” організація отримала відповідь, що комунальне підприємство не має повноважень щодо звільнення приміщень, оскільки не є їх власником. Крім того організація надсилала листи ФОП Музиці В.Я. та ТОВ “Снукер і Ко”, аби ті звільнили приміщення. Утім відповіді так і не було. І насамкінець, у червні “Здорова Галичина” ставила до відома міське управління про перебування сторонніх осіб в приміщенні і просила його звільнити, але у відповідь отримала лише звинувачення у порушенні договору оренди. Відтак суддя, врахувавши, що не існує жодних офіційних договорів суборенди чи про спільну діяльність у позові управління комунальної власності відмовив.

На думку Юрія Гусака, юриста міського управління комунальної власності, обидва суди, і господарський, і апеляційний,  формально підійшли до наданих містом аргументів, тому управління готує касаційну скаргу, термін подання якої спливає 22 грудня 2013 року.

Окрім того, як повідомив Гусак, управляння оскаржує також Ухвалу міської ради №2562 від 18 липня 2013 року «Про затвердження переліку об’єктів комунальної власності м. Львова, що підлягають приватизації способом викупу», в частині про приватизацію приміщення на вул. Болгарській, 4 ГО «Здорова Галичина». 13 грудня відбудеться перше засідання у даній справі.

Засновниками громадської організації “Здорова Галичина” є Наталія Сліпченко, Євген Тульчинський та Ігор Кривецький, народний депутат від ВО “Свобода” і офіційний спонсор партії.