Чиновникам водного управління на Львівщині купили екскаватор за завищеною ціною у фірми з «підмоченою» репутацією

06 Грудня 2013

ekskavСамбірське управління водного господарства Львівського обласного управління водних ресурсів за результатами відкритих торгів уклало угоду з ТОВ «Альфатех» на купівлю екскаватора «Hyundai R 140 LC-9 S» за ціною 1,180 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Участь у тендері взяли три підприємства. Найдешевшою була пропозиція ТОВ «Торговий дім «Будшляхмаш», які пропонували екскаватор за 1,150 млн грн. Проте пропозиція цієї фірми була відхилена через відсутність довідки про несудимість посадових осіб учасника, уповноважених представляти його інтереси під час проведення процедури закупівлі, крім того фірма наполягала на 30% передоплаті, що не було передбачена замовником.

Придбаний екскаватор має дизельний 4-циліндровий двигун, обладнаний монострілою довжиною 4,6 м, об’єм ковша –  0,58 куб. м. Найцікавіше, що таку модель можна придбати суттєво дешевше. Наприклад, компанія зі Ставрополя (Росія) пропонує саме такий екскаватор за ціною 4 млн  руб., що становить 960 тис. грн.

Це вже не перший випадок завищення ціни ТОВ «Альфатех». Як повідомляють “Наші гроші”, у березні 2013 року ДП «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України» придбало у підприємства три екскаватори Hyundai за ціною 3,50 млн грн кожен. У той час як в сусідній країні їх продавали за 2,5 млн грн.

За автонавантажувачі від «Альфатеху» переплатили також одеські рятувальники ще у 2011 році. Крім того, фірма поставила їм техніку, яка вже була у використанні і не мала діючого сертифікату якості.

Власниками ТОВ «Альфатех» є Ігор Черняк з Запоріжжя і віргінський офшор «Альфатеховерсіз ЛТД» (Тортола). До 2008 року серед власників підприємства була фірма «Укрсельхозпром», співвласником якої є дніпропетровський мільйонер Вадим Єрмолаєв (корпорація «Алеф»).