Фірми Дубневичів розігрують торги та продають райадміністраціям піскосуміш вдвічі дорожче, ніж минулого року

29 Січня 2019

Франківська та Сихівська районні адміністрації Львівської міської ради за результатами відкритих торгів підписали угоди з ТОВ «Агропромислове підприємство Львівське» на постачання піско-соляної суміші. Сума двох договорів становить 2,43 млн грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За ці кошти замовлено піскову суміш з 20% вмістом солі. За договорами, АПП «Львівське» продасть Франківській адміністрації 1725 кубічних метрів суміші, а Сихівській 1371 куб. м відповідно. Їх вартість становитиме 832 грн/м3 та 734 грн/м3.

Варто зазначити, що рік тому ціна піскосуміші була майже вдвічі дешевшою. Тоді Франківська адмністрація замовляла АПП «Львівське» цей товар по 485 грн за кубометр, хоча за той час вартість ні піску, ні солі в Україні вдвічі не виросла.

На обох тендерах конкурентом АПП «Львівське» виступило ТОВ «Птахофабрика «Давидівська». Під час аукціону від Франківської адміністрації фірми не торгувались та не знижували ціну.

«Птахофабрика «Давидівська» належить Роману та Галині Співакам. До 2011 року Роман Співак керував ТОВ «Телерадіокомпанія «Галичина», власником якої були народні депутати Богдан та Ярослав Дубневичі, пізніше власність перейшла до їх дітей. Крім того, Роман Співак разом із батьком Володимиром Співаком були першими власниками ТОВ «Експозиція» – офіційного дилера продукції іншого підприємства Дубневичів – ТОВ «Корпорація КРТ».

Керівником цього підприємства є Юрій Доскіч, який ще у 2010 році балотувався до Зубрянської сільської ради і вказував, що працює начальником відділу у ТОВ «Агропромислове підприємство «Львівське». Також Юрій Доскіч керує фірмою Павла Дубневича ТОВ «Ансвіт».

ТОВ «Агропромислове підприємство «Львівське» належить народним депутатам від БПП Ярославу і Богдану Дубневичу. Спеціалізована антикорупційна прокуратура нещодавно направляла в Генпрокуратуру подання про зняття недоторканності з Ярослава Дубневича по справі щодо махінацій з поставкою запчастин стрілочних переводів «Укрзалізниці», однак ГПУ завернула подання на допрацювання.

АПП «Львівське» постачає одну з найдорожчих піскосумішей у Львові. Наприклад, Залізнична райадміністрація піскосуміш придбала за 589 грн/м3 у ТОВ «СуммуС Індор», а  Галицька – у приватного підприємця Олега Маїка за 580 грн/м3.

Шевченківська та Личаківська районні адміністрації купували протиожеледні реагенти по 683 та 708 грн/м3 . Також Залізнична та Личаківська РА проводили додаткову закупівлю товару, де його вартість становила 715 та 756 грн/за м3 .