Директорка фірми зі своєю бухгалтеркою поборолися за постачання м’яса для ужгородської школи-інтернату

29 Січня 2019

КУ «Ужгородська загальноосвітня спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради» 28 січня підписала договір з підприємницею Ганною Євчинець на закупівлю курятини на 131 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, Ганна Євчинець постачатиме протягом року для школи куряче філе за 94 грн/кг та куряче стегно за 42 грн/кг. Всі ціни на м’ясо відповідають ринковим.

Закупівлю проводили за двома лотами, однак перший лот відмінили через недостатню кількість учасників. В другому лоті єдиною конкуренткою Ганни Євчинець була ще одна місцева підприємниця Маргарита Біляк, яка водночас працює бухгалтером в ТОВ «Фенікс», яке належить Євчинець.

Обидві учасниці подали однаково сформульовані довідки, які учасник вимагав в довільній формі: довідка про захист довкілля, про матеріально-технічну базу тощо. Також підприємниці зробили однакові помилки в тендерних документах. Згідно з їхніми довідками, їх підприємницькі потужності (автомобілі, морозильні камери тощо) розташовані за однією адресою.

Ганна Євчинець зареєстрована як підприємниця з 2012 року в Ужгороді. Протягом 2018-2019 років вона отримала замовлень на 1,1 млн грн від поточного замовника. ФОП Маргарита Біляк працює лише з 2018 року і поки що не жодного замовлення.

Конкурентки вже вчетверте зустрічаються на торгах.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії