«Реформи і порядок» по-львівськи: прийшов, побудував, а узаконити можна через суд

20 Червня 2013

Господарський суд Львівської області не дозволив демонтувати самочинно встановлений МАФ на вулиці Княгині Ольги, 106, оскільки виявилось, що він вже не мала архітектурна форма, а капітальна споруда. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За цією адресою, навпроти торгового центру «Універмаг Львів», розташовано кафе-бар-піцерія «Red City Night», яке належить приватному підприємству «Нова територія». Працює кафе незаконно, в переліку Перспективної схеми  розміщення малих архітектурних форм у м. Львові його немає. Проте, демонтувати його представники Франківської райдержадміністрації не мають права.

По-перше, при демонтажі вони можуть порушити конструкцію, а це псування чужого майна. А, по-друге, демонтувати можна лише МАФ. Відповідно до «Правил благоустрою м. Львова”, мала архітектурна форма для провадження підприємницької діяльності – це «невелика споруда з полегшених конструкцій, яка встановлюється тимчасово без влаштування заглиблених у грунт фундаментів, площа якої, по зовнішньому контуру, не перевищує 30 кв.м.»

Піцерія «Red City Night» на сьогодні вже має площу 159,0 кв.м, плюс літній майданчик і в сумі це вже 331 кв.м. Крім того це зареєстроване в БТІ нежитлове приміщення. Тому суд не дозволив його демонтувати.

Засновниками ПП «Нова територія» є Роман Зенонович Дошак та Остап Ігорович Шабаковський. Останній не є людиною публічною, а от Роман Дошак хотів такою стати. Під час останніх виборів до місцевих рад, він балотувався в депутати Львівської міської ради від партії «Реформи та Порядок». Депутатом не став, але був четвертим у партійному списку.   

Дошак також є співзасновником  ГО «Футбольний клуб «Галичина»  разом із Володимиром Шведом, який здійснював скандальне незаконне будівництво котеджів на території парку «Знесіння» та Романом Михайлівим, який також відзначився незаконним будівництвом в парку, але в Дрогобичі.