Львівські «патентні тролі» запатентували ручку до вікна

12 Вересня 2014

ручкаУкраїнський інститут промислової власності 10 вересня зареєстрував патент на промисловий зразок «ручка віконна» авторства Олександра Листвака. Про це повідомляється на сайті установи.

Про 24-річного автора відомо лише те, що у 2013 році він вступав до Львівського техніко-економічного коледжу.

Листвак також є власником патентів на промислові зразки «вішалка для одягу», «пробка для закупорювання пляшок», «запальничка», «лопатка для харчових продуктів», «господарський скребок», «бахіли» та інше. Всі патенти він отримав починаючи з середини 2013 року. Запатентована ручка до вікна нічим не відрізняються від вже існуючих на ринку.

В оформленні патенту допомагала львівська фірма «Формула-Брок». Вона також надавала аналогічні послуги львівським винахідникам, які протягом 2013 року патентували усе підряд: зубочистки, планшетні комп‘ютери, корки, вішаки, респіратори, запальнички, лампочки, світильники, господарські рукавиці та інше.

Людей, які займаються діяльністю з оформлення патентів на давно відомі речі, називаються «патентними тролями». Завдяки отриманим патентам на промислові зразки вони вимагають фінансового відшкодування у компаній, які імпортують товари, що «схожі» на запатентовані.