Мінборони заявило про підробку документів постачальником неякісних консервів

11 Жовтня 2024

Міноборони заявило про ймовірну підробку документів компанією «Трейд Граніт Інвест», відповідальної за постачання в ЗСУ непридатної до виживання тушкованої свинини. Профільне управління Міноборони, відповідальне за контроль якості харчової продукції, звернулося з офіційною заявою в СБУ.

Термінову перевірку компанії «Трейд Граніт Інвест» військові чиновники ініціювали після публікації розслідування NGL.media про постачання в армію неякісного консервованого м’яса.

«За попередніми даними перевірки, в серпні 2024 року цей контрагент поставив до однієї з військових частин Сумської області консерви м’ясні стерилізовані «Свинина тушкована» із супроводжуючими документами, які мають ознаки можливої підробки. Зокрема, до пакету документів була включена копія протоколу випробувань, який був анульований ще в лютому 2024 року», – сказано у заяві Міноборони, поширеній 11 жовтня.

Попри прямі звинувачення «Трейд Граніт Інвест» у фальшуванні дозвільних документів, військове відомство продовжує укладати з цією компанією контракти на постачання їжі. Через два дні після виходу розслідування NGL.media, підприємство Міноборони «Державний оператор тилу» повідомило, про укладання нової угоди на 606,7 млн грн. Тепер «Трейд Граніт Інвест» постачатиме продукти військовим частинам і у Львівській області.

За останній рік київська компанія «Трейд Граніт Інвест», зареєстрована за адресою масової реєстрації і За даними аналітичної системи Clarity Project за тією ж адресою зареєстровані понад 90 юридичних осіб отримала від Міноборони замовлень на загальну суму понад 8,1 млрд грн.

Підтримайте NGL.media! Разом ми зможемо більше

Навіть маленькі внески роблять можливими великі розслідування