«Тернопільводоканал» виплатить 640 тис. грн компанії з «чорного списку» АМКУ

Комунальне підприємство Тернопільської міської ради «Тернопільводоканал» уклало договір з місцевим ТОВ «Інвестбуд-2016» на вивезення мулу з очисних споруд. Угоду загальною вартістю 640 тис. грн уклали всупереч рішенню Антимонопольного комітету України (АМКУ), який раніше оштрафував ТОВ «Інвестбуд-2016» за змову і тим самим заборонив брати участь у бюджетних тендерах.

Відкритий тендер на вивезення мулу «Тернопільводоканал» оголосив ще на початку серпня. Йшлося про вивезення близько 4000 кубометрів зневодненого осаду з мулових майданчиків підприємства. Кінцева точка доставки – поля фермерських господарств, з якими «Тернопільводоканал» має попередні домовленості. Довжина однієї «ходки» – 21-25 кілометрів. Єдиним учасником і переможцем торгів виявився «Інвестбуд-2016».

Варто зауважити, що момент подачі тендерної документації (14 серпня) «Інвестбуд-2016» уже понад місяць перебував під санкціями АМКУ, який  12 липня оштрафував компанію на 68 тис. грн за змову, що автоматично передбачає заборону на участь у бюджетних тендерах впродовж трьох років.

Уповноважений представник «Тернопільводоканалу» Володимир Коневич під час телефонної розмови з NGL.media не зміг пояснити причини укладення угоди з компанією-змовником.

Власницею ТОВ «Інвестбуд-2016», зареєстрованому у сусідньому з Тернополем селі Байківці, вказана Світлана Логінська, яка також є підписанткою ТОВ «Технобудавто» Михайло Логінського. Останній в якості ФОПа активно співпрацює з КП «Тернопільводоканал», надаючи комунальникам послуги перевезення вантажним транспортом. Окрім того, Михайло Логінський є депутатом Смиковецької сільської ради Тернопільської області. 

Керівником комунального підприємства «Тернопільводоканал» є Володимир Кузьма, колишній депутат Тернопільської міської ради.


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy