У Львові ветцентр відремонтує фірма зі “статутником” в 375 гривень

18 Лютого 2014

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради за результатами відкритих торгів замовив ремонт стерилізаційно-ветеринарного центру у Львові на вулиці Промисловій, 56 у ТОВ “Еком” за майже 1,8 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Джерелом фінансування вказано кошти міжнародної технічної допомоги в межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2007 — 2013 рр. у рамках проекту “S.O.S. – безпечне співжиття людей та безпритульних тварин на польсько-українському прикордонні: Львів, Люблін, Луцьк та Івано-Франківськ” та кошти місцевого бюджету.

Участь у торгах брало шість компаній, утім пропозиції чотирьох, серед яких і дві найдешевші, були відхилені без пояснення причин. У протоколі написано лише, що їх пропозиції не відповідають умовам документації конкурсних торгів.

Згідно з Вісником держзакупівель, ТОВ “Еком” активно перемогало на міських тендерах у 2008-2010 роках. В 2011 році виконувало лише два замовлення, в 2012 році — жодного. У 2013-му “Еком” робила капітальний ремонт приймального відділення міської лікарні швидкої медичної допомоги на Миколайчука та реконструкцію школи 23 на Варшавській.

Власниками ТОВ “Еком”, статутний фонд якого становить 375 гривень, є Маркіян та Нестор Дацишини. Про останнього відомо, що був депутатом Львівської міськради у 2002-2006 роках. У 2010 році балотувався до Львівської міськради від “Нашої України”.

Маркіян Дацишин очолює управління забезпечення зв’язків з Верховною Радою і Кабінету Міністрів Адміністрації президента. Маркіян Дацишин працював у президентській адміністрації і за часів Віктора Ющенка, а до того був заступником директораНедержавного аналітичного центру “Інститут реформ”, який пов’язують з Іваном Васюником і Віктором Пинзеником.