Волинський національний університет розірвав угоду з компанією-змовником

Волинський національний університет імені Лесі Українки розірвав угоду з київським ТОВ «Меблева фабрика «Меблібуд» щодо придбання меблів на загальну суму 1,19 млн грн. Контракт, підписаний сторонами 12 липня, скасували після публікації NGL.media щодо наявності в підрядника штрафу АМКУ за змову на торгах.

Попри наявність штрафу та прямої заборони отримувати підряди на конкурентних торгах, ТОВ «Меблева фабрика «Меблібуд» вдалось отримати від державного університету замовлення на поставку столів, шаф, тумб та інших меблів. Це рішення напряму суперечило як закупівельному законодавству, так і вимогам тендерної документації університету.

Нагадаємо, наприкінці липня NGL.media повідомили, що  за кілька тижнів до оголошення університетом тендеру АМКУ оштрафував «Меблібуд» за змову на торгах і вніс у «чорний список».

В поясненні Держаудитслужбі, яка також зацікавилась закупівлею, університет вказав, що компанія «Меблібуд» надала відповідну довідку про відсутність санкцій від АМКУ, тому на момент проведення тендеру замовник вважав компанію такою, що відповідає усім необхідним критеріям.

Врешті університет опублікував у системі Prozorro додаткову угоду про розрив основного договору. Цим документом сторони підтвердили відсутність як поставок меблів, так і оплати за них.

Київське ТОВ «Меблева фабрика «Меблібуд» зареєстроване на підприємців з Покровська Павла Соскова та Дмитра Соскова.

У цьому випадку ми зекономили державі 1,19 млн грн. Тепер підтримайте нас!

Навіть маленькі внески роблять можливими великі розслідування