Робота NGL.media здобула спеціальну відзнаку Національного конкурсу журналістських розслідувань 2024

15 Вересня 2024

Журі Національного конкурсу журналістських розслідувань 2024 відзначило спеціальною відзнакою розслідування NGL.media «Тато на час воєнного стану. В Україні різко зросла кількість батьків, які через суд відбирають дітей у матерів». Про це стало відомо 12 вересня під час урочистої церемонії у межах щорічної конференції журналістів-розслідувачів у Києві.  

Автори розслідування, співзасновниця та виконавча директорка NGL.media Наталя Онисько і дата-журналіст NGL.media Назар Тузяк, отримали відповідні дипломи та сертифікат на 500 євро.

Володарем головного призу – статуетки Proxy Prize і сертифікату на 1000 євро – стала команда журналістів Bihus.Info за розслідування «Ми їх знайшли. Спецоперація СБУ проти журналістів: обличчя, імена, наслідки». Загалом у фінал конкурсу вийшли десять робіт від провідних українських розслідувальних центрів, в тому числі і ще одна робота NGL.media авторства Мар’яни Вербовської про масштаби знищення українських лісів внаслідок російського вторгнення. 

Національний конкурс журналістських розслідувань проводиться з 2014 року під егідою Media Development Foundation. Метою конкурсу є відзначення і популяризація найкращих матеріалів у жанрі журналістських розслідувань. Щороку обирають лише одного переможця і володаря спеціальної відзнаки.

Минулого року NGL.media також здобули спеціальну відзнаку Національного конкурсу журналістських розслідувань за роботу «Сліпа довіра. Брудні руки, фальшиві препарати і гроші. Як 22 українці втратили зір через лікарів» авторства Наталі Онисько і Катерини Родак.

Підтримайте NGL.media! Це того варте

Навіть маленькі внески роблять можливими великі розслідування